CASE STUDY FREE FIRE PRO SERIES

Πώς βοηθήσαμε τον κολοσσό του mobile gaming Garena Free Fire να δημιουργήσει μια web εφαρμογή pick'em για το τουρνουά North America Pro Series σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Ανάλυση Απαιτήσεων

Το Free Fire είναι ένα κορυφαίο mobile game με 80 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες καθημερινά, τεράστιες συνεργασίες (όπως αυτή με το k-pop συγκρότημα BTS), και μια ακμάζουσα επαγγελματική σκηνή.

Η Torchlight Productions, εταιρεία διεξαγωγής του τουρνουά North America Pro Series, επικοινώνησε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μια web εφαρμογή pick'em σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αφού αναλύσαμε τις ανάγκες του έργου, δημιουργήσαμε το picks.ffna.gg.

Η web εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας το λογαριασμό τους στο Discord, να καταχωρήσουν τις προβλέψεις τους για τους τελικούς του τουρνουά και να διεκδικήσουν βραβεία μέσα στο παιχνίδι.

Garena Free Fire North America's logo
Tablet web design of Vivian's Villa
Mobile web design of Vivian's Villa

Σημεία Κλειδιά

  • Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά. Το χρονοδιάγραμμα μέσα το οποίο έπρεπε να παραδώσουμε το έργo ήταν μόνο δύο εβδομάδες.
  • Το παιχνίδι παίζεται από τεράστιο αριθμό χρηστών και η web εφαρμογή θα διαφημιζόταν στο stream, οπότε έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για μεγάλη επισκεψιμότητα με ξαφνικά traffic spikes..

Mobile First

Αναμέναμε ότι οι περισσότεροι χρήστες θα επισκέπτονταν την web εφαρμογή κάνοντας κλικ σε συνδέσμους από το stream. Δεδομένου ότι το Free Fire είναι ένα παιχνίδι αποκλειστικά mobile και ότι το κύριο κοινό του παιχνιδιού θα παρακολουθούσε το stream από φορητές συσκευές, η προσέγγιση mobile-first ήταν μονόδρομος.

Επιπλέον, πολλοί χρήστες θα χρησιμοποιούσαν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας τους, οπότε έπρεπε να κάνουμε κάθε byte να μετράει.

Δώσαμε έμφαση στην απόδοση του frontend κώδικα για να διασφαλίσουμε ότι η web εφαρμογή θα λειτουργούσε ομαλά ακόμη και σε φορητές συσκευές χαμηλής ποιότητας και σε κακές συνδέσεις στο διαδίκτυο.

Φυσικά, η web εφαρμογή είναι fully responsive, ώστε να λειτουργεί για όλους τους παίκτες, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Αποτελεσματική Επικοινωνία

Για να παραδώσουμε ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα, η άριστη επικοινωνία ήταν απαραίτητη. Αντιμετωπίσαμε τις διαφορές στη ζώνη ώρας προσαρμόζοντας το πρόγραμμα εργασίας μας ώστε να ταιριάζει με το πρόσωπο επικοινωνίας από την πλευρά του πελάτη.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στα καλογραμμένα, σαφή μηνύματα, και όποτε υπήρχε κίνδυνος παρερμηνείας, επικοινωνούσαμε άμεσα, με ένα σύντομο τηλεφώνημα, για να διευκρινίσουμε.

Θέτοντας την αποτελεσματική επικοινωνία ως προτεραιότητα, μπορέσαμε να δουλέψουμε χωρίς περιττές καθυστερήσεις για feedback και υλικό από τον πελάτη.

Performance & Scalability

Για να εξασφαλίσουμε ότι η Web εφαρμογή θα είναι σε θέση να διαχειριστεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων και ξαφνικά traffic spikes, βελτιστοποιήσαμε την Web εφαρμογή μας εκμεταλλευόμενοι πρωτοποριακές τεχνικές static generation.

Επιπλέον, διατηρήσαμε τα μεγέθη των αρχείων μας όσο το δυνατόν μικρότερα, κάνοντας minimize όλα τα αρχεία και φορτώνοντας μόνο τα απαραίτητα στοιχεία σε κάθε σελίδα.

Χρησιμοποιήσαμε το Edge Network της Vercel προκειμένου να έχουμε ένα ισχυρό, παγκοσμίως κατανεμημένο δίκτυο server που θα μπορούσε εύκολα να διαχειριστεί το φόρτο της επισκεψιμότητας.

Το Αποτέλεσμα

Η σκληρή δουλειά και από τις δύο πλευρές απέδωσε καρπούς και είμαστε ενθουσιασμένοι με το τελικό αποτέλεσμα!

Η web εφαρμογή και οι server που χρησιμοποιήσαμε διαχειρίστηκαν την εισερχόμενη κίνηση και επέτρεψαν σε παίκτες από όλο τον κόσμο να κάνουν τις προβλέψεις τους.

Το ίδιο το τουρνουά ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό και ολοκληρώθηκε με μια τεράστια ανατροπή.

Ως gamers είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε εργαλεία που προσθέτουν αξία στα esports και βοηθούν την κοινότητα του gaming να αναπτυχθεί.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ξανά με την Torchlight σε μελλοντικά projects!

Open cookie options